miercuri, 30 ianuarie 2013

Asistenta medicala


   De azi incepem sa scriem un blog destinat viitoarelor asistente medicale. Vom scrie despre fiecare tehnica si despre fiecare lucru pe care poate si trebuie sa il faca o asistenta medicala. Prima data vom incepe cu tehnica de TIB (tehnica de ingrijire a bolnavilor).
   Cunoasterea tehnicilor corecte de ingrijire a bolnavului determina  in mare masura calitatea muncii asistentei.  Aceste cunostinte imbinate cu constientizarea si cu inalt sentiment de responsabilitate contribuind la imbunatatirea calitatii ingrijiri bolnavilor din unitati sanitare ambulatorii si spitalicesti.

  Asistenta medicala si sarcinile ei


  Asistenta medicala este un cadru etnic realizat nou specializat in munca medico-sanitara situate pe cea mai inalta treapta a cadrelor medii sanitare
  Aplicarea metodelor medicale de tratament bazate pe o inalta tenacitate, extinderea si intarirea  muncii profilactice, largirea sferei de activitate si de respectarea a cadrelor medii necesitatea unei pregatiri tehnice, pregatire pe care poate fi cladita numai pe o baza solida de cultura generala.
  Astfel a luat nastere asistenta medicala, cadrul mediu cu inalte cunostinte de tehnici generale si de specialitate la reprezentarea unui cadru relativ nou neexistentin trecut in retelele noastre care preia o serie de sarcini ale medicului, contribuind in acelasi timp la ingrijirea activa a bolnavului.
  Asistenta pentru a putea duce munca buna in aceste intuitii trebuie sa cunoasca bine atat ca structura cat si ca functionalitate sectia in care lucreaza.
  asistenta  medicala cunoaste curente ale examinarilor complementare necesare stabilirii diagnosticului. Ea executa recoltarilor de produse bilogice si patologice, pregateste pacientul  pentru examinarile paraclinice:radilogice, endoscopie etc.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu